Gezellig tapasavondje gepland? Ga aan de slag met Solo's heerlijke tapasrecepten en verras iedereen met originele koude en warme hapjes. Ideaal om lekker lang te tafelen. Bovendien zullen de complimentjes je om de oren vliegen!

Welke tapasrecepten zijn er allemaal?

'Tapas' is de verzamelterm voor aperitiefhapjes die ze in Spanje opdien om het hongergevoel op te wekken. Een traditionele tapasschotel bestaat onder meer uit serranoham, olijven, calamares, kaas en tortilla's. Andere typische tapasrecepten zijn Spaanse gehaktballetjes, patatas bravas, chorizo en aioli. Toch kunnen Spaanse tapas sterk verschillen van regio tot regio. Geef er dus gerust je eigen invulling aan!

Zelf tapas maken? Begin hier

Heb je een etentje gepland, dan is een tapasschotel altijd een goed idee. Door je gasten verschillende soorten tapas voor te schotelen, zit er voor iedereen vast en zeker iets lekkers tussen. Bovendien kan je veel tapasrecepten op voorhand klaarmaken. Wil je een gevarieerd menu, begin dan bij deze 7 heerlijke tapasrecepten voor groot en klein.

Bekijk onze videorecepten om tapas te maken

Niets zo makkelijk als gewoon kijken hoe het moet: met Solo's supermakkelijke how-to-video's zet jij in een handomdraai de lekkerste tapasrecepten op tafel. Er kan écht niks verkeerd gaan!

Deze tapasrecepten vallen vast in de smaak

Inspiratie nodig voor je tapasmenu? Vind je ding tussen onze supermakkelijke tapasrecepten, van een klassieker als pan con tomato tot een verrassende tortilla met asperges. Zo stel je makkelijk een volwaardige maaltijd samen met verschillende originele tapas.

100% kans op slagen met deze videorecepten

Niets makkelijkers dan gewoon kijken hoe het moet, toch? Dankzij deze videorecepten zet jij stap voor stap een overheerlijk gerecht op tafel. Snel, simpel en zonder stress!

Makkelijke recepten waar iedereen van houdt

Op zoek naar die ene klassieker op grootmoeders wijze? Of liever een verrassend gerecht dat echt iederéén omverblaast? Deze makkelijke recepten vallen altijd in de smaak!

Toon meer lekkers