Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
picknick

Gazpacho

Warm weer en tóch zin in soep? Dan is een Spaanse gazpacho een origineel idee. Dit ijsgekoelde soepje van verse groenten fiks je in een halfuurtje: lekker pittig én verfrissend tegelijk.

Warm weer en tóch zin in soep? Dan is een Spaanse gazpacho een origineel idee. Dit ijsgekoelde soepje van verse groenten fiks je in een halfuurtje: lekker pittig én verfrissend tegelijk.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd20 min
  • Moeilijkheidlage moeilijkheid
  • Porties4 porties
goedkoop
voorgerecht
aperitiefhapje
Spaans
recipe image Gazpacho
  • 1 kg rijpe tomaten
  • 1 komkommer
  • 4 tl olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uien
  • 2 eieren
  • tabasco
  1. Kook de eieren hard, pel ze en hak ze vervolgens klein. Was en snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de lente-ui in dunne ringen en de helft van de komkommer in kleine blokjes.
  2. Pureer en zeef de tomaten met een halve komkommer. Breng op smaak met tabasco en zet koud. Garneer de soep met een lepeltje olijfolie, blokjes paprika, lente-ui, komkommer en gehakt ei.
Een paar dagen warm weer? Maak gerust wat meer! Deze gazpacho kan je perfect een dag of drie in de koelkast bewaren.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.