aperitiefhapje
Gazpacho in tweevoud
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Moeilijkheidlage moeilijkheid
Porties

- 10 cl balsamicoazijn
- zout en peper
- 2 stengels selder
- 2 eetlepels fijngehakte basilicum
- 12 cl Bertolli extra vergine
- 1 koffielepel tabasco
- 2 teentjes knoflook
- 700 g rijpe tomaten
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 2 eetlepels fijngehakte koriander
- 125 ml light room
- 1 heschilde komkommer
- 0.5 ui
- citroen (het sap van 1 citroen)
- 1 koffielepels komijn
- Ontpit de tomaten en snij ze in grove stukken.
- Schil de rode ui en hak hem fijn.
- Ontpit de paprika en snij hem samen met de selderstengels in blokjes.
- Pers de teentjes knoflook.
- Doe alle ingrediënten in een kom en mix ze tot een romige soep.
- Breng op smaak met zout en peper en laat 2 uur afkoelen in de koelkast.
- Snij de komkommer in grove stukken, schil de ui en hak hem fijn.
- Mix samen met de ui, de koriander, het citroensap en de komijn en voeg daarna de light room toe.
- Breng op smaak met peper en zout en laat 2 uur afkoelen in de koelkast.
- Doe de gazpacho’s voor het opdienen in twee kannen en giet ze samen in kleine degustatieglaasjes.
- De twee soepen hebben een verschillende dikte en zullen zich daarom niet onder elkaar mengen.
