voorgerecht
Gazpacho van paprika en tomaat
Een gazpacho met paprika en tomaat is een lekker verfrissend soepje voor zuiders zonnige dagen. Ideaal als lichte lunch of als deel van je zelfgemaakte tapastafel.
Een gazpacho met paprika en tomaat is een lekker verfrissend soepje voor zuiders zonnige dagen. Ideaal als lichte lunch of als deel van je zelfgemaakte tapastafel.
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 800 g verse tomaten
- 2 sneetjes wit toastbrood
- 2 rode paprika's
- het sap van een citroen
- 4 soeplepels extra vergine olijfolie
- 2 soeplepels wijnazijn
- 1 teentje look
- druppels Tabasco
- peper en zout
- Was de tomaten. Verwijder de steeltjes. Dompel ze enkele seconden in kokend water. Als de schil begint los te laten, laat u ze uitlekken en pelt u ze.
- Was en droog de basilicum en trek de blaadjes eraf.
- Was de paprika's en dompel ze 5 minuten in kokend water.
- Laat ze uitlekken en pel ze. Verwijder de pitjes en snij ze in dobbelsteentjes.
- Verwijder de korst van de sneetjes toastbrood en pel de look.
- Doe de tomaten, de paprikablokjes en het brood in de kom van een mixer.
- Voeg de olijfolie, de azijn, het citroensap, look en de Tabasco toe.
- Mix tot u een dikke soep krijgt. Breng op smaak en giet de soep in coupes.
- Zet de coupes minstens twee uur in de koelkast.
- Dien de gazpacho goed gekoeld op, versierd met een blaadje platte peterselie.
