use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Gazpacho van komkommer met munt, toastjes met verse krabsla

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd20 min
  • Moeilijkheidlage moeilijkheid
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Gazpacho van komkommer met munt, toastjes met verse krabsla
  • 2 komkommers
  • 1 tomaat
  • 1 stengel selder
  • 1 groene appel
  • 0.5 bosje verse munt
  • 150 g krabbenvlees (evt. uit blik)
  • 2 el gehakte koriander
  • 1 el mascarpone
  • 4 sneetjes toastbrood
  • 1 el Solo Vloeibaar
  1. Schil de komkommer en snijd hem in kleine stukken.
  2. Snijd ook de tomaat, de selder en de groene appel in kleine stukken. Doe alles samen met de komkommer in de blender en mix fijn. Dit kan eventueel ook in een maatbeker met een staafmixer.
  3. Zeef de gazpacho door een puntzeef, zodat je een romige, gladde soep krijgt.
  4. Snipper de munt fijn en voeg hem toe aan de soep. Kruid af met peper en zout en zet de gazpacho een uurtje in de koelkast.
  5. Verhit een antikleefpan en voeg er een eetlepel Solo vloeibaar aan toe. Doe er het krabbenvlees bij, samen met de gehakte koriander en de eetlepel mascarpone. Stoof kort en laat even afkoelen (mag eventueel nog lauw zijn bij het serveren).
  6. Rooster het toastbrood en snijd het in kleine rechthoekjes.
  7. Beleg de toastjes met de krabsla en presenteer ze op een bordje. Serveer de goed gekoelde gazpacho erbij in een verrine of borrelglaasje.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.