use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Aardappeltortilla met chorizo en groene asperges
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Aardappeltortilla met chorizo en groene asperges

Aardappeltortilla met chorizo en groene asperges

Wow! Deze tortilla met chorizo en groene asperges ziet eruit om op te eten. En laat dat nu net de bedoeling zijn. Hier blijft niets van over!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 3 aardappelen
  • 8 eieren
  • 1 zoete witte ui
  • verse dragon
  • 100 g chorizo in stukjes
  • 1 el Solo
  • 1 pakje mini groene asperges
  • versgemalen peper
  • zeezout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de ui en snijd hem in fijne ringen. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine dobbelsteentjes. Snijd een paar millimeter van de onderkant van de asperges af (dat is het harde gedeelte). Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en blancheer de asperges 1 minuut. Koel ze meteen kort af in een zeef onder koud stromend water en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Ontvel de chorizo en snijd hem in kleine stukjes. Verhit een klontje Solo in een koekenpan en stoof de uiringen aan. Voeg de aardappelblokjes toe, zet het vuur lager en zet het deksel op de pan. Snijd de dragon fijn. Klop de eieren los en kruid met peper en zout.
  3. Meng de uien en aardappelen door het eimengsel en roer er de dragon onder. Schenk alles terug in de pan en voeg de chorizo en de geblancheerde asperges toe. Zet het deksel terug op de pan en het vuur heel laag. Laat zo 20 minuten bakken tot de eieren gestold zijn, maar nog lichtjes vochtig.
  4. Neem een groot bord (even groot als je pan) en leg het op de pan. Draai de pan met de tortilla om om het bord en serveer warm of koud.
Smaakt heerlijk als tapa of als lunchgerecht met een zuiders tomatenslaatje.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.