barbecue
Gemarineerde gamba’s met gegrilde zomergroenten
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 20 gepelde gamba’s
- 4 limoenen
- 4 teentjes look
- enkele takjes citroentijm
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 4 eetlepels Solo Vloeibaar
- enkele blaadjes basilicum
- Snij de limoenen in schijfjes. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Doe de limoenschijfjes, met de tijm en 4 uitgeperste teentjes look in een schaal. Voeg de gamba’s toe en breng verder op smaak met peper en zout. Laat 60 minuten marineren.
- Was de groenten. Snij de courgette en aubergine in schijfjes. Bestrijk ze lichtjes met wat Solo en rooster ze 1 à 2 minuten op de barbecue. Rooster tegelijkertijd de gamba’s 1 tot 2 minuten per kant.
- Dresseer op de borden en garneer met de blaadjes basilicum.
