use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gemarineerde gamba’s met gegrilde zomergroenten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gemarineerde gamba’s met gegrilde zomergroenten

Gemarineerde gamba’s met gegrilde zomergroenten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    1 uur
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 20 gepelde gamba’s
  • 4 limoenen
  • 4 teentjes look
  • enkele takjes citroentijm
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 4 eetlepels Solo Vloeibaar
  • enkele blaadjes basilicum

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij de limoenen in schijfjes. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Doe de limoenschijfjes, met de tijm en 4 uitgeperste teentjes look in een schaal. Voeg de gamba’s toe en breng verder op smaak met peper en zout. Laat 60 minuten marineren.
  2. Was de groenten. Snij de courgette en aubergine in schijfjes. Bestrijk ze lichtjes met wat Solo en rooster ze 1 à 2 minuten op de barbecue. Rooster tegelijkertijd de gamba’s 1 tot 2 minuten per kant.
  3. Dresseer op de borden en garneer met de blaadjes basilicum.
Marineer de gamba’s al een dag van tevoren. Hoe langer je ze laat marineren, hoe meer aroma’s ze opnemen en hoe smaakvoller je gerecht zal worden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.