Spaghettini met gebakken Sint-Jakobsvruchten en verse pesto
Deze spaghettini met sint-jakobsvruchten staat mooi op je menu wanneer je een etentje houdt. Je gasten zijn vast onder de indruk!
40 min
Ingrediënten voor 4 personen
- Tomatensaus:
- 4 tomaten
- 2 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- Pesto:
- 1 bosje verse basilicum
- 1 bosje krulpeterselie
- 100 g pijnboompitten
- 100 g Parmezaanse kaas
- olijfolie
- 2 teentjes look
- scheutje water
- Voorbereiding:
- 12 Sint-Jakobsvruchten
-
- 250 g spaghettini
- 2 courgettes
- basilicum
- enkele schilfers Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Voorbereiding
- Tomatensaus:
- Dompel de tomaten tien tellen in kokend water en laat ze schrikken in koud water.
- Pel de tomaten, snij ze in vieren, verwijder de pitjes en snij ze in blokjes.
- Stoof de tomatenblokjes samen met de gesnipperde sjalotten.
- Voeg naar eigen smaak wat geperste knoflook toe en laat sudderen. Kruid met peper en zout.
- Pesto:
- Mix de ingrediënten samen fijn in de blender.
- Bereiding
- Kook de spaghettini beetgaar in kokend gezouten water met Solo Vloeibaar. Bewaar het kookvocht.
- Snij de courgettes in hele fijne lange slierten, zoals de spaghettini.
- Overgiet de courgetteslierten met het kookvocht van de pasta.
- Dep de Sint-Jakobsvruchten goed droog, kruid met peper en zout en bak ze kort in hete Solo Vloeibaar.
- Meng de pasta met de tomatensaus en de courgetteslierten.
- Leg een flinke schep pasta in het midden van het bord, steek de warme Sint-Jakobsvruchten op een stokje en werk af zoals op de foto.
Tip
Roer goed als je de pasta kookt voor je spaghettini met sint-jakobsvruchten: zo plakt er niets aan de bodem van je kookpot.
Andere Solo-leden over dit recept (12)
Gepost door Albel op 09 maart 2017 om 12u57
Zeer lekker !! Dit staat bij ons vanaf nu bij de super gerechten
Gepost door Solo op 14 maart 2017 om 10u39
Hoi Albel, woow bij de super gerechten zelfs :)! Heel tof, dank je wel! Groetjes, het Solo team
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?