Spaghettini met gebakken Sint-Jakobsvruchten en verse pesto

28 (28)
40 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Tomatensaus:
  2. Dompel de tomaten tien tellen in kokend water en laat ze schrikken in koud water.
  3. Pel de tomaten, snij ze in vieren, verwijder de pitjes en snij ze in blokjes.
  4. Stoof de tomatenblokjes samen met de gesnipperde sjalotten.
  5. Voeg naar eigen smaak wat geperste knoflook toe en laat sudderen. Kruid met peper en zout.
  6. Pesto:
  7. Mix de ingrediënten samen fijn in de blender.
  8. Kook de spaghettini beetgaar in kokend gezouten water met Solo Vloeibaar. Bewaar het kookvocht.
  9. Snij de courgettes in hele fijne lange slierten, zoals de spaghettini.
  10. Overgiet de courgetteslierten met het kookvocht van de pasta.
  11. Dep de Sint-Jakobsvruchten goed droog, kruid met peper en zout en bak ze kort in hete Solo Vloeibaar.
  12. Meng de pasta met de tomatensaus en de courgetteslierten.
  13. Leg een flinke schep pasta in het midden van het bord, steek de warme Sint-Jakobsvruchten op een stokje en werk af zoals op de foto.

Tip

Je kunt de Sint-Jakobsnoten ook vervangen door scampi’s.

Heb je eens wat minder tijd, dan kan je ook Bertolli pesto verde gebruiken.

Advertentie

Reacties (11)

Gepost door Albel op 09 maart 2017 om 11u57

Zeer lekker !! Dit staat bij ons vanaf nu bij de super gerechten

Gepost door Solo op 14 maart 2017 om 09u39

Hoi Albel, woow bij de super gerechten zelfs :)! Heel tof, dank je wel! Groetjes, het Solo team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?