hoofdgerecht
Deegwaren met sardines
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 200 g sardines
- 500 g spaghetti of linguini
- 200 g venkel
- 4 verse uitjes
- Solo Vloeibaar
- 100 g tomatensaus
- 50 g pijnboompitten
- 50 g kappertjes
- 50 g rozijnen
- zout
- piment poeder
- Maak de sardines schoon: snij de koppen en de staarten af en druk met de vingers op de buik om de ingewanden te verwijderen.
- Snij de visjes in de lengte doormidden, verwijder de graten, was de filets en laat ze drogen.
- Kook de venkel 10 minuten in gezouten water.
- Giet het kookwater af en bewaar het om de pasta in te koken.
- Hak de venkel.
- Kook de pasta in het venkelwater beetgaar, giet de pasta af en hou warm.
- Maak de uitjes schoon en snij ze klein.
- Stoof de uitjes in Solo Vloeibaar en voeg de tomatensaus, pijnpitten, kappertjes, de rozijnen, de sardines en de venkel toe.
- Kruid met zout en hete pepers.
- Laat alles 10 minuten stoven.
- Serveer de warme pasta op de borden en overgiet met de saus met sardines.
