Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Erwtjesflan met rozemarijn op een bedje van tagliatelle

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd30 min
  • Voorbereiding15 min
  • Porties4 porties
goedkoop
voorgerecht
Italiaans
Vegetarisch
recipe image 3 koningentaart
  • 900 g erwtjes
  • 125 ml light room
  • 125 ml melk
  • Nootmuskaat
  • 100 g tagliatelle
  • Solo Vloeibaar
  • 2 eieren
  • peper
  • 1 rozemarijn (takje)
  1. Kook de erwtjes beetgaar in ruim kokend gezouten water. Giet de helft van de erwtjes in een maatbeker samen met de eieren, melk en de helft van de light room en mix fijn.
  2. Neem 4 vuurvaste potjes, smeer ze met Solo in. Verdeel de flan van erwtjes over de 4 potjes. Neem de potjes, plaats ze bij 200° au bain marie in de oven (25-30 min in voorverwarmde oven). De flans zijn klaar als ze mooi opgesteven zijn.
  3. Haal de flans uit de oven en draai de vuurvaste potjes om op de borden, schik daar de tagliatelle rond, die beetgaar gekookt is in ruim water
  4. Neem de andere helft van de light room, kook ze op en parfumeer met rozemarijn. Dit wil zeggen dat de room moet worden opgekookt opdat het parfum van de rozemarijn volledig overgaat in de room. Zeef en smaak af met peper en zout en nootmuskaat en giet de saus over de pasta.
  5. Strooi de andere helft van de gaargekookte erwtjes over de flan en de pasta.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.