hoofdgerecht
Cannelloni van forel met een sausje van kerstomaat en look
van Jeroen De Pauw
Al eens cannelloni met forel geproefd? Probeer deze originele vulling voor je pastarolletjes en verras iedereen met een heerlijk gerecht.
Geef score
Kooktijd40 min
Porties

- 4 forelfilets
- Solo Vloeibaar
- 100 ml light room
- peper en zout
- 3 eiwitten
- 1 prei
- 0.5 venkelknol
- 1 bussel peterselie
- 8 vellen lasagne
- 0.5 liter visbouillon
- 2 uien
- 1 bol look
- 2 bakjes rode kerstomaten
- 1 pot groene olijven, zonder pit
- 1 pot zwarte olijven, zonder pit
- 1 pot kappertjes
- basilicum
- Mix de forelfilets zeer fijn en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg tijdens het mixen de eiwitten en op het einde de light room toe, zodat je een smeuïge massa krijgt.
- Hou enkele preislierten apart. Snij de venkel en de rest van de prei in brunoise en meng onder de forel. Bestrooi met wat gehakte peterselie.
- Doe de vulling in het pastadeeg, rol op en bind samen met de lange preislierten.
- Verwarm de bouillon tot net onder het kookpunt en pocheer de pasta met de forel.
- Voor de saus: stoof de gesnipperde uien met wat look aan in Solo Vloeibaar Light. Voeg er de in 4 gesneden kerstomaten, de in schijfjes gesneden olijven en kappertjes aan toe. Laat goed sudderen en kruid af met peper en zout.
- Dresseer de saus op het bord samen met de pasta. Werk af met basilicum.
