Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr spaghetti
- 2 wijtingfilets zonder vel
- 1 dl droge witte wijn
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 takje tijm
- 1 blik gepelde tomatenblokjes
- 1 kl gedroogde oregano
- snuifje suiker
- olijfolie
- peper&zeezout uit de molen (pezo)
Bereidingswijze
- Pel ui en knoflook en hak fijn.
- Snij de wijtingfilets in hapklare stukjes.
- Verhit 2 el olijfolie in een kookpot en fruit de ui glazig, voeg dan de knoflook toe en laat enkele seconden meebakken, absoluut niet laten bruinen.
- Voeg nu de vis toe en laat gedurende 3 minuten bakken, tot je een zachtbruin korstje bekomt.
- Voeg de witte wijn toe en laat deze op een hoog vuur bijna helemaal verdampen.
- Voeg de tomatenblokjes, tijm en een snuifje suiker toe, kruiden met pezo.
- Laat gedurende 15 minuten, zonder deksel, zachtjes sudderen.
- Kook de spaghetti gaar (al dente) in kokend gezouten water, zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet de spaghetti af en doe opnieuw in de kookpot, meng er 1 à 2 eetlepels olijfolie onder.
- Verwijder het takje tijm en voeg de visssaus toe aan de pasta en meng voorzichtig.
- Dien op in diepe warme pastaborden.
- Eventueel bestrooien met Parmezaanse kaas, is wel niet volgens de regels van de Italiaanse kookkunst.
- Lekker met een glaasje Italiaanse witte wijn, een Verdicchio of een Vermintino of Orvieto Classico of...
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?