Ingrediënten voor 4 personen
- Spaghetti.
- 4 Kipfiles.
- 4 Dik gesneden schijven spek
- 800gr Champignons
- 2 Ajuin.
- Boter
- Melk
- Bloem.
- Zout, peper, kipkruiden, currypoeder, kurkuma
- Citroensap naar smaak
- Peterselie
Bereidingswijze
- Snij de kipfiles is blokjes.
- Maak de champignon zuiver en snij ze in stukjes.
- Snij het spek in blokjes.
- Snipper de ajuin.
- Kook de spaghetti.
- Kruid de kippenblokjes met de kippenkruiden.
- Bank ze aan in de pan.
- Voeg de champignon en laat ze mee stoven.
- Haal de kippenblokjes en de champignons uit de pan.
- Doe de spekblokjes in de pan en laat ze goed bakken.
- Bak de ajuin aan in een steelpan en maak een bechamelsaus met de bloem, melk en water.
- Kruid de saus met zout, peper, curry, kurkuma en naar smaak citroensap.
- Mix de saus.
- Leg de spaghetti op het bord.
- Leg daarop de kippenblokjes met champignon en de spekblokjes.
- Overgiet het geheel met de currysaus.
- Werk af met enkele blaadje peterselie.
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door Agnes Melis op 24 januari 2014 om 12u26
simpel, lekker en verrassend
Gepost door nelleken op 14 april 2016 om 19u44
Heel lekker :-) heb er nog slietjes gebakken groene en gele paprika en sliertjes ajuin bijgegeven
Hoeveel sterren geef jij dit recept?