spaghetti met asperges, tomaten, en parmaham

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak het pastadeeg volgens het basisrecept. Kneed tot een bal , dek af met een vochtige handdoek en laat 15 minuten rusten. Rol het pastadeeg uit en haal door de pastamachine;
  2. Kook de spaghetti 3 minuten in licht gezouten water (20 GR zout/liter) met een scheutje olijfolie. Doe dit pas als de asperges staan te sudderen.
  3. Maak de saus. Schil de asperges; Stoom of kook ze gedurende 8 minuten en hou het kookvocht opzij. Verhit een pan met olijfolie en stoof de gesnipperde ui. Snij de asperges in stukjes en hou de punten apart. Voeg de stukjes bij de ui, samen met de blokjes parmaham. Vervolgens stoof je ook de blokjes tomaat mee in de pan. Blus met een scheutje witte wijn. Schep er nog een kleine pollepel kookvocht bij van de asperges en laat sudderen op een laat vuurtje. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Opgelet de parmaham geeft al een zoute smaak.
  4. Voeg de gekookte spaghetti bij de saus. Zorg dat hij nog niet helemaal beetgaar is zodat het zetmeel van de spaghetti de saus kan binden. Serveer met de aspergepunten en blokjes buffelmozzarella. Kruid af met een draai van de pepermolen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?