Recept 05 (0 stemmen)

SPAGHETTI CARBONARA MET ASPERGES EN ZEEKRAAL

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

PASTA

tijd
35 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Vul een ruime kookpot met water en breng het aan de kook. Strooi een flinke snuif zout in het water. Denk eraan, pasta moet kunnen zwemmen!
  2. Breek de Parmezaanse kaas in stukjes en doe ze in de blender of hakmolen. Maal de harde kaas poederfijn.
  3. Tip: Gebruik kraakverse witte asperges. Het seizoen van de Belgische asperges is het ideale moment om ermee aan de slag te gaan. Onze telers leveren de allerbeste kwaliteit af. Je kan de versheid van de asperges op twee manieren controleren: ?
  4. - Duw je vingernagel even in de onderkant van de asperge. De plek waar de asperge werd afgesneden, mag niet te houtachtig aanvoelen.?
  5. - Wrijf enkele asperges tegen mekaar. Als ze een zacht piepend zanggeluidje maken, zijn ze vers.
  6. Een witte asperge moet met zorg geschild worden. Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondomrond. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil er in fijne slierten af. Breek vervolgens het kontje van de asperges af. (Dan zal je ook meteen merken of ze zorgvuldig geschild zijn.)
  7. Snij de zachtere kopjes van de asperges eraf. Snij elk kopje overlangs middendoor.
  8. Snij de aspergestengels nu één voor één in flinterdunne lange slierten met behulp van de dunschiller. Zo krijg je een hele hoop taglatelle van asperge, die later in de pastaschotel verwerkt worden.
  9. Spoel de zeekraal schoon. Controleer of er houterige stukjes aan zitten. Mocht dat het geval zijn, breek ze dan weg.
  10. Doe de spaghetti (in dit geval met een gaartijd van ongeveer 8 minuten) in het kokende water. Zet er een timer bij en doe na 5 minuten de aspergekopjes erbij.
  11. Eén minuut later voeg je de ‘tagliatelle’ van asperges in de kookpot met pasta.
  12. Nog één minuut later gaat de zeekraal in de kookpot.
  13. Na één minuut zijn de pasta en de groenten gaar. Giet het kookvocht af.
  14. Stort de pasta met groenten in een diepe ruime pan.
  15. Neem een mengschaal, breek er de eieren in en kuts ze even. Giet er 4/5 van de gemalen Parmezaanse kaas in en meng verder.
  16. Giet het mengsel van eieren en kaas over de hete pasta met groenten. Voeg wat peper toe en roer alles voorzichtig om. Zout is overbodig.
  17. Giet de pasta in een grote schaal en leg er grote snippers gedroogde ham op.
  18. Wie dat wenst kan nog wat extra Parmezaanse kaas op z’n bordje pasta strooien.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie