Recept 45**** (2 stemmen)

Spaghetti all’Amatriciana ( verse versie en blik versie )

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Pasta

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snijd intussen de rode peper in de lengte door en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd de peper in reepjes.
  3. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak het spek uit. Bak de ui met de knoflook en rode peper 1 minuut mee.
  4. Voeg de blikken tomaat toe. Druk de tomaten met een spatel stuk. Verwarm de saus op laag vuur 10 minuten zachtjes, tot een dikke saus ontstaat.
  5. Giet de spaghetti af. Meng de spaghetti met de tomatensaus. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
  6. Recept voor pasta afkomstig uit de Italiaanse streek Lazio: lekker pittig!
  7. Dit is het recept voor de VERSE VERSIE dat in ons dagblad stond.
  8. 350/400 gram spaghetti-6/8 tomaten-150 gram gerookte spekblokjes-1 teen knoflook-1 Spaans pepertje-1/2 tl suiker-1 flinke scheut bouillon of witte wijn en 1 el olie. Parmezaan of Pecorino en een klein blikje tomatenpuree.
  9. Snij de tomaten in blokjes en de peper zonder zaad in reepjes. Kook de spaghetti gaar of aldente in een bouillonblokje naar keuze of in water. Bak de spekjes uit . Hak de knoflook klein en bak even mee. Voeg de blokjes tomaat, tomatenpuree,suiker en Spaans pepertje toe. Laat dit geheel enkele minuutjes fruiten. Voeg witte wijn of bouillon toe en kruid met peper en zout uit de molen. Laat een tiental minuutjes lekker sudderen en serveer de saus op de pasta. Serveer met geraspte pecorino of parmezaan en een groene salade.

Bron: Vriendin.nl eigen foto

Tip

Tip: de zaadlijsten bevatten de meeste pit. Bak voor liefhebbers van een extra pittige saus een zaadlijst gerust mee.

Andere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door sergedonni op 18 augustus 2016 om 00u07

beste,wat bedoelen ze met een.....koekenpan?

Gepost door Love to Cook op 18 augustus 2016 om 08u03

Hallo sergedonni een koekenpan is een platte anti aanbak pan. Daarin kun je het spek zonder toevoeging van vetstof mooi uitbakken. Groetjes

Gepost door sergedonni op 18 augustus 2016 om 10u52

ok,dank u love to cook.grts.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?