Kinderen zullen voor hun verjaardag vaak kiezen voor frietjes, pizza of pannenkoeken. Op de vraag “hoe maak je pannenkoeken” kan iedereen antwoord geven: een mengsel van bloem, ei, melk en een beetje zout. Behalve dat pannenkoeken lekker zijn, ervaren kinderen pannenkoeken bakken alleen al als een ervaring op zich. Zeker als vader of moeder in staat is de pannenkoek vanuit de pan omhoog te gooien en volledig gedraaid in dezelfde pan weet op te vangen.

Hoe maak je pannenkoeken?

Doe de 4 basisingrediënten bloem, ei, melk en een beetje zout, in een kom. Klop het beslag enkele minuten, totdat het een mooi vloeibaar geheel is, zonder brokken. Verwarm de pan en laat de Solo margarine smelten. Schenk het beslag met een pollepel in de pan en draai de pannenkoek om, zodra de onderkant goudbruin is. Herhaal dit proces en je hebt een heerlijke pannenkoek. Eet smakelijk!

Soorten pannenkoeken

De standaard pannenkoek heeft door de jaren heen heel wat broertjes en zusjes gekregen. Zo zijn poffertjes, de kleine pannenkoeken, heel populair bij onze noorderburen. Of het flensje, de dunne uitvoering van de pannenkoek. Net zoals de wat minder bekende drie-in-de-pan: het dikkere zusje met rozijnen. Bovendien is de pannenkoek ondertussen overal op de wereld bekend. Overal in Europa kent men het, in Amerika vooral het stiefzusje de “pancake”. Daar gebruikt men geen melk, maar karnemelk. Pancake wordt daar bovendien gegeten tijdens het ontbijt. Met maple leaf sirup is het zelfs heel vroeg in de ochtend goed te eten. Pannenkoeken werden aanvankelijk belegd met hoofdzakelijk stroop, poedersuiker of chocoladepasta. Tegenwoordig is meer veroorloofd en zien we de lekkerste combinaties voorbijkomen, zoals bijvoorbeeld appel, cheese met mango, pudding en mascarpone.

Ben je op zoek naar handige tips om pannenkoeken te bakken? Lees dan ons artikel met “meest gestelde vragen”. Hieronder vind je een uitgebreide selectie aan pannenkoeken recepten van Solo Open Kitchen. Veel bakplezier!

100% kans op slagen met deze videorecepten

Niets makkelijkers dan gewoon kijken hoe het moet, toch? Dankzij deze videorecepten zet jij stap voor stap een overheerlijk gerecht op tafel. Snel, simpel en zonder stress!

Solo’s kooktips en keukengeheimen

Keukenhulp nodig? Hey, hallo, daar is Solo! Wij selecteerden voor jou de slimste tips, handigste trucjes en lekkerste recepten om elke keer een tiptop gerecht op tafel te zetten.

Makkelijke recepten waar iedereen van houdt

Op zoek naar die ene klassieker op grootmoeders wijze? Of liever een verrassend gerecht dat echt iederéén omverblaast? Deze makkelijke recepten vallen altijd in de smaak!

Sorteer:
hoogste rating populair nieuwste Filter
  • 0Aardappel
  • 0Pasta
  • 0Rijst
  • 0Salade
  • 0Brood en sandwiches
  • 9Patisserie
  • 0IJs en fruit
  • 0Drank
  • 0Soep
  • 0Wild
  • 0Vlees
  • 0Vis, schaal- en schelpdieren
  • 0Gevogelte
  • 0Saus en dressing
  • 0Ei
  • 1Zuivel en kaas
  • 0Groente
  • 5Dessert
  • 0Chocolade

Toon meer lekkers