use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pannenkoeken à la grand-mère
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pannenkoeken à la grand-mère

Pannenkoeken à la grand-mère

Bak zelf pannenkoeken à la grand-mère: nét zo simpel en lekker als je oma ze vroeger maakte. Overheerlijk met bloemsuiker, siroop of een bolletje ijs.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 400 g bloem
  • 1 l volle melk
  • 75 g suiker
  • 8 eieren
  • 50 g Solo + wat extra
  • 10 g bakpoeder
  • 1 vanillestok
  • Extra:
  • keukenweegschaal
  • antikleef- of gietijzeren pan met lage rand

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Smelt de Solo in een kleine pan op een zacht vuur.
  2. Breek de eieren in een mengkom. Voeg de suiker toe en klop stevig los. Roer eerst de melk onder het mengsel en vervolgens de gesmolten Solo.
  3. Meng de bloem met een koffielepel bakpoeder (dat is ongeveer 10 gram). Als je graag dikkere pannenkoeken wil kan je iets meer bloem gebruiken.
  4. Zeef de bloem geleidelijk over de massa en roer goed zodat er geen klontertjes in het beslag achterblijven.
  5. Snijd een vanillestok overlangs in twee en schraap de zaadjes eruit met een mes. Voeg de zaadjes toe aan het mengsel en roer nog eens goed.
  6. Laat het deeg 5 minuutjes rusten zodat het bakpoeder zijn werk kan doen.
  7. Smelt ondertussen een extra klontje Solo op een laag vuur. Dat kan je gebruiken om de pan in te vetten.
  8. Verhit je pan en vet ze in met een beetje gesmolten solo (gebruik een borsteltje, of een door midden gesneden aardappel die je op een vork prikt). Zorg dat de pan gloeiend heet is voor je je eerste pannenkoek bakt. Gebruik een antikleefpan of een gietijzeren pan en was die na gebruik vooral niet af. Wrijf ze enkel proper met een prop keukenpapier.
  9. Als de pan heet genoeg is kan je beginnen bakken. Giet een pollepel deeg in de pan en draai die rond tot de bodem van de pan volledig bedekt is. Bak de pannenkoek op een matig vuur tot de onderkant goudbruin is. Draai hem dan om (met een spatel of al opgooiend) en bak de ommezijde kort aan.
  10. Herhaal dit proces tot je deeg verwerkt is. Vet de pan na iedere pannenkoek opnieuw een beetje in.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.