Pannenkoek recepten vind je in overvloed. Maar het ene recept is al beter dan het andere. De perfecte pannenkoek is zacht en vochtig. Het is essentieel om kwaliteitsvolle ingrediënten te gebruiken. Pannenkoeken maken is niet moeilijk, maar wie tracht te besparen door minderwaardige ingrediënten te kopen, is eraan voor de moeite.

Hoe maak ik pannenkoeken?

Zoals we al zeiden: goede ingrediënten zijn belangrijk. Maar even belangrijk is het om de kwaliteitsvolle ingrediδnten op een juiste manier te mixen. Hier alvast enkele tips om lekkere pannenkoeken te maken:

  1. Weeg je ingrediënten goed af. Het zijn er niet veel, maar precisie is essentieel.
  2. Mix je deeg niet te hard. Als je tijd hebt, is het aan te raden je deeg 30 minuten in de koelkast te plaatsen alvorens je begint met de pannenkoeken te bakken.
  3. Gebruik een anti-kleef koekenpan. Verwarm deze tot druppels water opspringen als je ze in de pan doet. Ze moeten ook haast onmiddellijk verdampen.
  4. Gebruik niet te veel vetstof. Dat maakt de pannenkoeken te zwaar.

Soorten pannenkoeken

Pannenkoeken worden gesmaakt overal ter wereld. Pannenkoek recepten variëren van land tot land, maar ze hebben allemaal dezelfde basisingrediënten: bloem, eieren en melk. In Amerika en Canada worden pannenkoeken geserveerd als ontbijt, terwijl in heel wat Europese landen pannenkoeken worden opgediend als dessert zijn of soms zelfs als bijgerecht. Bekende soorten pannenkoeken zijn pannenkoek met appel, Normandische pannenkoek, pannenkoeken met ijs of pannenkoeken met fruit. De recepten voor deze en vele andere soorten vind je op Solo Open Kitchen. EΘn ding is zeker: welk land, welke soort of welke traditie ook, pannenkoeken worden zowel door jong en oud heel erg gesmaakt.