Er bestaan verschillende soorten taartdeeg. Neem de juiste soort voor elk type recept.

Kruimeldeeg en zanddeeg

Kruimeldeeg en zanddeeg zijn vaste degen die zeer vlug klaar zijn. Je hebt er zelfrijzende bloem, koude Solo, een ei en (voor zanddeeg) suiker voor nodig, maar je vindt ook kant-en-klaar kruimeldeeg in de winkel. Beide degen zijn ideaal voor gebakjes en fruittaart. Zanddeeg is ook de basis voor crumble, maar minder geschikt voor quiches en hartige taarten.

Bladerdeeg

Bladerdeeg kan je maken van bloem, harde Solo, ijsgekoeld water en een beetje zout. Het is een deeg dat bestaat uit vele dunne laagjes met lucht ertussen. Zelf bladerdeeg maken is een omslachtig werk. Je vindt het ook kant-en-klaar in de winkel. Lekker voor bijvoorbeeld appelflappen of quiches!

Filodeeg

Filodeeg is zeer dun Grieks-Turks deeg met ongeveer dezelfde structuur als bladerdeeg. Het wordt gemaakt van tarwemeel, water en zout. Het beste resultaat krijg je als je het deeg zeer dun uitrolt. Je vindt filodeeg ook kant-en-klaar in de winkel. Het is geschikt voor zowel zoete als hartige bereidingen.

Brickdeeg

Brickdeeg is afkomstig uit Noord-Afrika. Het lijkt op filodeeg, maar is minder broos. Het wordt gemaakt van griesmeel. Je vindt het ook kant-en-klaar in de winkel. Lekker met zoete en hartige vullingen!

Op zoek naar meer taartrecepten? Kijk hier.