Artikel ***** (2 stemmen)

Welke thee drink ik bij welk gebak?

Jouw favoriete bakrecepten en Lipton-thee: de perfecte match!

Wist jij dat thee en gebak perfect zijn voor een heuse food pairing? Thee heeft namelijk, net zoals wijn, een heel eigen smaakpalet dat sterk bepaald wordt door het terroir waar de grondstoffen geteeld worden (een combinatie van het klimaat en de bodem). Daarom is het ook logisch dat de smaak van een bepaald bakrecept nog beter tot zijn recht komt als je er de juiste thee bij serveert.

Wil je de gasten op je volgende theeparty écht verrassen? Een tip: lees de ingrediënten in een bakrecept goed en bekijk de bestanddelen van de thee. Zoek dan de perfecte match in de overeenkomst tussen smaken... of in het feit dat ze mooi met elkaar contrasteren. Voorbeeldjes? Het frisse van muntthee breekt de bitterheid van pure chocolade. De fruitig-zure toets van framboos in gebak versterkt op zijn beurt het natuurlijke zoete aroma van Forest Fruit thee. En zo zijn er nog tal van heerlijke combinaties te ontdekken.

Moeilijk? Helemaal niet! Om jou op weg te helpen, hebben wij hieronder alvast 10 Lipton-theesoorten en infusies gekoppeld aan de patisseriesmaken waarmee ze perfect matchen.

Laat je inspireren, neem je favoriete bakrecepten erbij en doe de test. Gegarandeerd verrassend lekker!

Overzicht van theesoorten en basissmaken

1. Lipton thee

Een vers kopje thee op z'n tijd is niet alleen een lekker opkikkertje; serveer één van deze theevarianten bij je favoriete gebak en je ontdekt een nieuwe smaaksensatie.

 • De nieuwe Yellow Label Tea

  De nieuwe Yellow Label Tea

  Doordat de nieuwe Yellow Label thee nu natuurlijke thee-essence bevat, wordt bij de bereiding ervan de smaak en geur nog beter bewaard. Deze vernieuwde zwarte thee past perfect bij klassiek gebak waarin toetsen van vanille, citroen en de smeuïgheid van de gebruikte vetstof (zoals Solo bijvoorbeeld) de smaak en de textuur bepalen.

  Quatre-quartgebak
  Zandkoekjes
 • Lemon Tea

  Lemon Tea

  De perfecte match bij gebak waarin citrusvruchten verwerkt zijn. Ook ideaal om de smaak van vanille, chocolade en munt mooi tot zijn recht te laten komen.

  Limoencake van polenta met ricotta
  Tarte tatin met appel en vanille-ijs
 • Earl Grey

  Earl Grey

  Heb je gebak gemaakt waarin toetsen van citrus, framboos of zure appel zitten? Serveer het dan met een klassieke Earl Grey en je hebt een heerlijk oppeppend vieruurtje of dessertje.

  Citroencake
  Blauwe bessen honingcrumble met appel
 • Green Tea Intense Mint

  Green Tea Intense Mint

  Deze groene thee met muntaroma versterkt de impressies van sinaasappel, aardbei, donkere chocolade of ananas in je gebak.

  Chocoladetaart met chocoladevulling
  Yoghurt- en aardbeientaart
 • Green Tea Citrus

  Green Tea Citrus

  Door de zuivere smaak van citrusvruchten in deze groene thee is er een evidente link met gebak waarin sinaasappel verwerkt is. Ook zalig contrasterend met donkere chocolade en munt.

  Kattentongen met citroen en chocolade
  Zandkoekjes met chocolade
 • Forest Fruit Tea

  Forest Fruit Tea

  Deze heerlijke fruitthee matcht optimaal met gebak waarin accenten van rode vruchten en rabarber terugkeren. Zit er zure room in verwerkt? Dan zorgt het zoete karakter van de bosvruchten in deze thee voor een mooi contrast.

  Rabarberframbooscrumble
  Blinis met frambozen

2. Lipton Infusies

Wist je dat, in tegenstelling tot thee (zowel zwarte, groene of met fruit verrijkte thee), infusies geen theïne (een afgeleide van cafeïne) bevatten? Dus ook na het avondeten kan je nog genieten van de perfecte match tussen thee en gebak! Met deze heerlijk ontspannende infusies, op basis van kruiden en plantenextracten, is het zalig om te combineren. Ontdek hier bij welke smaken je favoriete infusie het best past.

Klaar voor meer inspiratie over thee en gebak? Volg Lipton op Facebook.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)