use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kattentongen met citroen en chocolade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kattentongen met citroen en chocolade

Kattentongen met citroen en chocolade

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    8 porties

Ingrediënten
 

  • 1 onbehandelde citroen
  • 2 eiwitten
  • 120 g Solo in wikkel
  • 120 g fijne kristalsuiker
  • 120 g bloem
  • 200 g pure chocolade

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Spoel de citroen en droog hem af. Rasp de schil fijn en bewaar.
  2. Klop de eiwitten stijf.
  3. Doe de Solo in een kom en klop ze smeuïg.
  4. Voeg de suiker en de citroenschil toe en roer er daarna voorzichtig het stijfgeklopte eiwit onder.
  5. Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe.
  6. Doe het deeg in een spuitzak met gladde spuitmond.
  7. Bedek een bakplaat met bakpapier en maak daarop kleine staafjes van ongeveer een vinger lang (laat voldoende ruimte).
  8. Bak ze 5 min. in een op 200°C voorverwarmde oven.
  9. Laat ze afkoelen op een taartrooster. Smelt de chocolade.
  10. Doop de uiteinden van de kattentongen even in de gesmolten chocolade en laat ze daarna volledig afkoelen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.