afternoon tea
Kattentongen met citroen en chocolade
Geef score
Kooktijd35 min
Voorbereiding
Porties

- 1 onbehandelde citroen
- 2 eiwitten
- 120 g Solo in wikkel
- 120 g fijne kristalsuiker
- 120 g bloem
- 200 g pure chocolade
- Spoel de citroen en droog hem af. Rasp de schil fijn en bewaar.
- Klop de eiwitten stijf.
- Doe de Solo in een kom en klop ze smeuïg.
- Voeg de suiker en de citroenschil toe en roer er daarna voorzichtig het stijfgeklopte eiwit onder.
- Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe.
- Doe het deeg in een spuitzak met gladde spuitmond.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en maak daarop kleine staafjes van ongeveer een vinger lang (laat voldoende ruimte).
- Bak ze 5 min. in een op 200°C voorverwarmde oven.
- Laat ze afkoelen op een taartrooster. Smelt de chocolade.
- Doop de uiteinden van de kattentongen even in de gesmolten chocolade en laat ze daarna volledig afkoelen.
