Bent u op zoek naar recepten voor ovenschotels? Deze kunt u terugvinden op de website van Solo Open Kitchen. Kies uit ovenschotels die snel klaar zijn of die makkelijk te bereiden zijn. Vegetarisch, met vlees, vis, gevogelte… Het is allemaal mogelijk! Bovendien kunt u de recepten voor ovenschotels die u graag eens wilt uitproberen, bewaren in een persoonlijk kookboek getiteld ‘My Open Kitchen ’. Met deze handige tool kunt u alle recepten die u aanspreken, bewaren en later uitproberen. En u kunt uw eigen favoriete gerechten natuurlijk ook toevoegen. Zo beschikt u uit een rijke bron aan inspirerende gerechten en kunt u elke dag weer iets nieuws op tafel zetten.

Lekkere vegetarische ovenschotels

Solo heeft een groot aanbod aan vegetarische ovenschotels: ovenschotel van groenten met warme feta, crumble van appel en peer met vanille-ijs, verse vijgen in een jasje van sla en meer. Een voorbeeld van een gemakkelijk klaar te maken ovenschotel is appel met saffraan. Hiervoor heeft u nodig: 4 appelen, 50 gr Solo, 2 kleine potjes saffraanpoeder, 4 kleine witte boterhammen en 4 koffielepels bruine cassonadesuiker. Zoals bij alle ovenschotels moet u ook hier de schotel eerst inboteren. Leg dan de boterhammen (zonder korst) erin. Haal het klokhuis uit de appelen met een appelboor. Leg de appelen op de boterhammetjes. Laat de Solo smelten op een zacht vuurtje. Meng het saffraanpoeder onder de gesmolten Solo. Giet in elke appelopening een lepel van de gesmolten Solo. Giet in elke appelopening een koffielepel bruine suiker. Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 200°C. Haal de appelen uit de oven. Laat 5 minuten afkoelen en serveer. Deze ovenschotel kunt u trouwens, net zoals vele andere ovenschotels, ook bereiden met Solo Light. Dit product heeft dezelfde smaak als Solo, maar met 30% minder kilocalorieën.

Ovenschotels delen met anderen

Wilt u anderen graag laten meegenieten van uw lekkere ovenschotels? Dat kan! Voeg het recept van uw ovenschotel toe aan de website van Solo en vul de specificaties in: bereidingstijd, moeilijkheidsgraad, benodigde ingrediënten en natuurlijk de uitleg over hoe de ovenschotels klaar te maken. Zodra u alles heeft ingegeven, kan iedereen meegenieten van uw heerlijke ovenschotels!