ThemesWat gaat er boven het roosteren van een lekker stukje vlees op je barbecue? We geven je 7 handige tips om gegrild vlees sappig en barstensvol smaak te serveren.

 • Welk vlees is geschikt voor de barbecue?
  Koteletten, hamburgers, brochettes, steak, lamsvlees, worst.

 • Origineel en smakelijk marineren
  Dat doe je best een dag vooraf. Veel mensen gebruiken er traditioneel olijfolie voor. Maar wist je dat je met Solo vloeibaar ook de heerlijkste marinades klaarmaakt? Met Provençaalse kruiden, knoflook, sjalot of zongedroogde tomaatjes... de mogelijkheden zijn haast eindeloos.

 • Hoe hou je varkensvlees lekker sappig?
  Wist je dat je magere varkensmedaillons of mignonettes sappig en mals houdt door het vooraf in smeren met een fijn laagje Amora mosterd (liefst zonder graantjes, zoals mosterd van Dijon bijvoorbeeld). Door de verhitting op de barbecue verdwijnt de scherpe mosterdsmaak en krijgt je vlees een heerlijk kruidig aroma.

 • Prik worst en pensen vooraf in
  Zo spatten ze tijdens het bakken niet open. Prik nooit in vlees tijdens het bakken, zo behoudt het zijn jus en blijft het lekker mals en smaakvol.

 • Kies mager vlees
  Dat is gezonder. Het gemis aan een "smaakgevend vetrandje" vang je op door het vlees in te strijken met een fijn laagje Solo vloeibaar. Dat haalt de pure smaak van je fijnste stukje vlees optimaal naar boven en houdt het heerlijk sappig.

 • Hoe bak je een lang stuk worst?
  Dat lukt het best als je het op twee prikkers spiest. De worst kan dan probleemloos omgedraaid worden.

 • Het ideale zoutmoment
  Strooi zout pas op het einde van de baktijd op je vlees. Zo voorkom je dat je vlees gaat uitdrogen (zout onttrekt namelijk de natuurlijke sappen - en dus smaak - aan je vlees).

Ontdek de heerlijkste BBQ-recepten in onze barbecue receptcollectie!