nagerecht
Warme cakejes met vanille en honing met een salade van aardbeien en munt
Geef score
Kooktijd30 min
Porties

- 50 g Solo Vloeibaar
- 20 g vanillesuiker
- 20 g suiker
- 1 tl honing
- 1 ei
- 50 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl baking powder
- zout
- 250 g aardbeien
- 6 verse muntblaadjes
- Verwarm de oven voor tot 180°C. Meng de vloeibare margarine met de helft van de vanillesuiker, de suiker en de honing. Mix 5 minuten, bij voorkeur met een elektrische mixer. Klop het ei en voeg het al mixend beetje bij beetje toe.
- Zeef het meel boven het deeg en voeg een snufje zout en de baking powder toe. Mix op hoge stand. Giet het mengsel in 4 kleine ramequins (inhoud 100 ml) of papieren cakevormpjes. Bak de cakejes 20 tot 30 minuten totdat ze stevig aanvoelen.
- Haal de kroontjes van de aardbeien, snijd ze in vieren en leg ze in een schaal. Snijd de muntblaadjes fijn en voeg deze samen met de rest van de vanillesuiker toe aan de aardbeien. Meng alles door elkaar en zet tot gebruik in de koelkast.
- Doe de warme cakejes over op 4 borden en server de aardbeiensalade apart erbij.
