Artikel (0 stemmen)

Paasdesserts

Eenvoudige paasdesserts zijn gemakkelijk te vinden. Liefhebbers van gebak kunnen vlaai, taart of een paasnestje maken. Chocoladeverslaafden kunnen zichzelf op een borstplaat of chocolademousse trakteren. Ook paasdesserts met fruit, zoals een mousse, een ijsje of een fruitsalade doen het goed bij fijnproevers. Of je nu een ervaren kok of een beginneling bent, voor iedereen zijn er recepten in overvloed. Desserts hoeven overigens niet per se een caloriebom te zijn. Ook lichte desserts kunnen heerlijk smaken.

Een heerlijk zoete afsluiter van het paasmaal

Wie zijn paasmaal graag met chocolade afsluit, kan uit talrijke varianten kiezen. Als gebak behoren Russische paska, Tunesische taart of een Italiaanse panettone in de vorm van een duif tot de mogelijkheden. Bij zoetigheden is creativiteit een must. Laat je verbeelding de vrije loop en tover een origineel paasdessert op tafel. Desserts op basis van fruit scoren ook altijd goed. Je kunt ze gegratineerd, in een aperitiefglaasje of als een mousse opdienen. Het belangrijkste is dat je fruit vers is. En dan is er natuurlijk nog chocolade, het paasdessert bij uitstek. Maak een chocolademousse of serveer eitjes en chocoladefiguren. Kies in dat laatste geval voor pure chocolade, die is lichter verteerbaar. Je kunt er altijd nog een pralinésaus aan toevoegen om de bittere smaak wat te verzachten. Heerlijke geuren creëer je met kruiden als Espelettepeper of kaneel.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)