feestelijk
Gebakken ananas met rozemarijn en tijm, honingijs en een Bretoens koekje
van Gaëtan Colin
van Gaëtan Colin
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- Bretoense koekjes:
- 250 g Solo
- 40 g Solo Vloeibaar
- 250 g bloem
- 85 g suiker
- 1 pakje bakpoeder
- peper en zout
- 1 citroen
- 1 ei
- 10 cl melk
- 200 g honingijs of vanilleijs
- Ananas:
- 1 ananas
- 1 takje rozemarijn
- 1 takje tijm
Voorbereiding
- Doe 250 g bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Doe er 125 g Solo, 60 g suiker, 1 theelepel bakpoeder, 5 g fijn zout, de geraspte schil van een halve citroen en 1 ei bij.
- Kneed het mengsel en voeg er 2 eetlepels melk aan toe, zodat het deeg niet te slap en niet te stevig wordt.
- Verdeel het deeg in kleine bolletjes en rol ze uit op 1 of 2 cm dikte. Snij er cirkels van 5 cm diameter uit met behulp van een dresseerring. Bewerk het deeg met een met bloem ingewreven flessenhals om het de vorm van een theekoekje te geven
- Steek de koekjes 7 minuten in de oven op 220°C tot ze mooi goudgeel zijn.
Bereiding
- Snij de ananas in schijven en bak ze in 40 g Solo Vloeibaar, samen met de rozemarijn en de tijm.
- Voeg 25 g suiker toe en laat karamelliseren.
- Leg de ananasschijven op het bord en versier met het Bretoens koekje en het honingijs.
