use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gebakken ananas met rozemarijn en tijm, honingijs en een Bretoens koekje
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gebakken ananas met rozemarijn en tijm, honingijs en een Bretoens koekje

Gebakken ananas met rozemarijn en tijm, honingijs en een Bretoens koekje

van Gaëtan Colin

van Gaëtan Colin

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Bretoense koekjes:
  • 250 g Solo
  • 40 g Solo Vloeibaar
  • 250 g bloem
  • 85 g suiker
  • 1 pakje bakpoeder
  • peper en zout
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 10 cl melk
  • 200 g honingijs of vanilleijs
  • Ananas:
  • 1 ananas
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Doe 250 g bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Doe er 125 g Solo, 60 g suiker, 1 theelepel bakpoeder, 5 g fijn zout, de geraspte schil van een halve citroen en 1 ei bij.
  2. Kneed het mengsel en voeg er 2 eetlepels melk aan toe, zodat het deeg niet te slap en niet te stevig wordt.
  3. Verdeel het deeg in kleine bolletjes en rol ze uit op 1 of 2 cm dikte. Snij er cirkels van 5 cm diameter uit met behulp van een dresseerring. Bewerk het deeg met een met bloem ingewreven flessenhals om het de vorm van een theekoekje te geven
  4. Steek de koekjes 7 minuten in de oven op 220°C tot ze mooi goudgeel zijn.
Bereiding
  1. Snij de ananas in schijven en bak ze in 40 g Solo Vloeibaar, samen met de rozemarijn en de tijm.
  2. Voeg 25 g suiker toe en laat karamelliseren.
  3. Leg de ananasschijven op het bord en versier met het Bretoens koekje en het honingijs.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.