nagerecht
Eitjes van bittere chocolade met mascarpone en sinaasappelpoeder
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 0.5 dl water
- chocoladedecor
- suikerwater
- gemengde nootjes (gehakt)
- 150 g chocolade (bittere chocolade)
- 250 g mascarpone
- 1 sinaasappel
- 1 dl vanillesaus
Voorbereiding
- Laat de bittere chocolade in het water smelten in de microgolfoven, roer ze mooi glad en zet ze apart.
- Vermeng de mascarpone met de vanillesaus tot ze mooi glad is.
- Voeg de gesmolten chocolade toe, spatel ze zorgvuldig door het mengsel en plaats de mousse in de koelkast.
Bereiding
- Schil de sinaasappel, kook hem drie keer af en spoel hem koud.
- Breng water met suiker aan de kook tot er een licht gebonden siroop ontstaat.
- Voeg de schillen toe en laat ze enkele minuten konfijten. Neem de schillen uit het suikerwater en laat ze drogen in een voorverwarmde oven van 90° C.
- Als de schillen mooi droog zijn, hak ze fijn tot er een poeder ontstaat.
- Maak mooie eitjes met behulp van een theelepel die je in heet water doopt en leg ze op de borden.
- Versier met de sinaasappelpoeder, gehakte nootjes en chocoladedecor.
