nagerecht
Gekarameliseerd eiwit met seizoenfruit en frambozencoulis
Geef score
Kooktijd4 min
Voorbereiding
Porties

- 1 appel
- poedersuiker
- 1 dl frambozencoulis
- 200 g suiker
- 1 dl water
- 1 kiwi
- 1 peer
- munt (blaadjes verse munt)
- 1 banaan
- 0.5 ananas
- 0.5 meloen
- 1 bakje frambozen
- 4 aardbeien
- 3 eiwitten
- 0.5 citroen
- Schil al het fruit en snij ze in gelijke stukjes, verdeel op de borden en werk af met de frambozen en de aardbeien. Verdeel een beetje frambozencoulis over het fruit.
- Kook de suiker met het water tot een siroop.
- Doe de eiwitten in een grote kom die vetvrij is gemaakt door de binnenwand in te wrijven met een halve citroen.
- Klop ze met behulp van een mixer tot schuim en voeg 1 eetlepel suiker toe om ervoor te zorgen dat het niet schift.
- Voeg de suikersiroop toe en klop verder tot er een stevig eiwitschuim is ontstaan.
- Verdeel het eiwitschuim met behulp van een lepel of een grote ijsschep bovenop het fruit en bestrooi met poedersuiker.
- Plaats dit onder de grill op 180°C tot de suiker gekarameliseerd is.
- Werk af met enkele blaadjes munt. Serveer er eventueel vanille- of amandelijs bij.
