Artikel **** (10 stemmen)

Lekker bakken met lentefruit

Zalig, zoveel zonlicht in je keuken… dat geeft écht zin om te bakken met de lekkerste lente-ingrediënten! Tover in 1-2-3 iets heerlijks uit je oven voor je eerste gezellige koffieklets in openlucht…

Kies lekker fruit dat nu in seizoen is: rabarber, mango of sinaasappel.

Is je terras of je balkon al schoongeveegd voor de eerste koffieklets van het seizoen in openlucht? Super, dan is het hoog tijd om na te denken over wat je straks bij de koffie serveert als je vrienden op bezoek krijgt... 

Bak iets fris en fruitigs

Van al dat zonlicht in je keuken word je toch echt vrolijk, niet? Wij krijgen er spontaan bakkriebels van. Kies lekker fruit dat nu in seizoen is en sla aan het bakken: friszure rabarber van bij ons of volrijpe mango’s en de sappigste sinaasappels van bij je favoriete fruitkraam op de markt.

Wij hebben hieronder alvast 3 simpele recepten klaargezet om heerlijk te bakken met lentefruit. Kies je smaak, bak erop los en scoor ermee bij je vrienden en familie! 

KAN IEDEREEN

Rabarberframbooscrumble

***
125 min

Deze overheerlijke combinatie van kruimeldeeg en vers fruit is supersimpel om te bakken. ‘t Is bijna niet te geloven, zó lekker!

NET DAT IETSJE MEER

Tarte tatin van mango

***
45 min

Een Franse bakklassieker met de volle exotische smaak van rijpe mango. Onweerstaanbaar! Wedden dat je gasten helemaal ondersteboven zijn van het resultaat?

VOOR DE DURVERS

Gevulde pannenkoeken met banketbakkersroom en sinaasappelsaus

****
45 min

Trakteer je theekransje eens op deze romig gevulde pannenkoekjes. Ook super met bloedsinaasappel, die is in het voorjaar 100% in seizoen!

Er is nog zóveel meer lekkers om te bakken in de lente. Ontdek hier meer bakrecepten met fruit die altijd lukken, om thuis zelf uit te proberen.

Andere Solo-leden over dit artikel (3)

Gepost door Tweety2 op 30 mei 2016 om 16u35

Dit recept had ik graag gehad zit er zo lekker fris uit !!!

Gepost door Solo op 31 mei 2016 om 18u51

Zeker uitproberen Tweety2 ;-)

Laad meer reacties