Ingrediënten voor 8 personen
- 4 kleine appelen (of 3 grote)
- 1 el kaneel
- 2 el rietsuiker
- 100 g solo
- 120 g bloem
- 120 g witte suiker
- 25 g amandelschilfers
Bereidingswijze
- Schil de appelen en snijd in blokjes.
- Leg ze in een beboterde ovenschaal. Strooi er de kaneel en rietsuiker over en meng.
- Smelt de boter.
- Meng boter, bloem, suiker.
- Doe het beslag over de appelblokjes.
- Bestrooi met amandalschilfers.
- 20 minuten in oven op 200 °C
- serveer warm (koud ook erg lekker hoor)
- TIP: overheerlijk met speculaasijs
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door Solo op 16 oktober 2009 om 17u38
Dat kan inderdaad gebeuren als de appels te veel sap afgeven. Probeer de volgende keer eerst de appels in de oven te laten garen, giet dan het sap af en verdeel de crumble over de bereiding. Laat dan nog 10 minuten kleuren in de hete oven.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?