nagerecht
Crumble Peer-Rozijnen
Geef score
Kooktijd40 min
Porties

- Basiscrumble:
- 225 g bloem
- 125 g rietsuiker
- 175 g Solo (gekoeld)
- 0.5 citroen, de zeste
- Fruit:
- enkele rijpe peren
- vanillestok
- 120 g geweekte rozijnen (in rum of lauw water)
- 0.5 citroen, het sap
- 1 el honing
- Bereiding basiscrumble:
- Doe de bloem en de rietsuiker in een kom. Voeg de koude in blokjes gesneden Solo toe en kneed met je hand alle ingrediënten door elkaar tot een losse kruimelige structuur.
- Zet even opzij.
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Bereiding fruit:
- Was de peren en snij in blokjes. Schillen hoeft eigenlijk niet, maar het kan.
- Schraap de vanillezaadjes uit de vanillestok en meng deze samen met de honing en het citroensap onder de peren.
- Voeg er dan de geweekte rozijnen bij. Je kan deze in lauw water weken, maar als je wat extra pit wil, gebruik dan rum.
- Schep het fruitmengsel in een grote hittebestendige schotel en overstrooi met de crumble.
- Bak de crumble zo’n 30 - 35 minuten tot de crumble mooi bruin kleurt.
