use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
feestelijk

Tiramisu met crumble van speculaas

Met dit tiramisu recept zet je een verrassend nagerecht op tafel. De klassieke tiramisu krijgt een Belgische twist door de traditionele lange vingers te vervangen door speculaasjes.

Geef je huisgemaakte tiramisu een heerlijke crunchy touch met een crumble van speculoos. Wedden dat iedereen dol is op dit Italiaans dessert met een Belgisch tintje?

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Moeilijkheidlage moeilijkheid
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Tiramisu met crumble van speculaas
  • 7 eieren
  • 7 el suiker
  • 500 g mascarpone
  • 250 g speculaasjes
  • 3 el Solo Vloeibaar
  • 250 ml versgezette sterke koffie (afgekoeld)
  • 7 kl amaretto
  • 1 el cacaopoeder
  • Extra nodig: keukenrobot, blender
  1. Splits de eieren. Doe de dooiers in de kom van de keukenrobot. Voeg de suiker toe en klop de dooiers met de suiker tot een bijna mengsel. Roer er de mascarpone los en meng het met het dooiermengsel.
  2. Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf en spatel het voorzichtig door het mascarponemengsel.
  3. Verkruimel de helft van de speculaaskoekjes (ongeveer 10 stuks) in de blender tot fijne kruimels. Voeg de Solo vloeibaar toe. Meng de koffie met de amaretto.
  4. Dompel de speculaasjes een voor een in de koffie. Niet langer dan 3 seconden per koekje, zo blijven ze nog lekker krokant. Vul de bodem van 4 glaasjes met de ondergedompelde koekjes. Vul de kommetjes tot in de helft met het mascarponemengsel.
  5. Bedek de crème in de kommetjes met de crumble van speculaaskoekjes. Verdeel de rest van de mascarponecrème over de crumble. Laat de tiramisu minstens 6 uur opstijven in de koelkast. Bestuif vlak voor het serveren met een dun laagje cacaopoeder en serveer de tiramisu met crumble van speculaas direct.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.