feestelijk
Cheesecake met bosbessen
Geef score
Kooktijd40 min
Porties

- Crumble bodem:
- 400 g bakmeel
- 3 el cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 1 ei
- Cheesecake massa:
- 500 g kwark
- 90 g bloemsuiker
- 16 g vanillesuiker
- 3 eieren
- 250 g Solo
- 3 el vanillepudding
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Maak het deeg met bloem, suiker, bloemsuiker, bakmeel, cacaopoeder, ei en Solo. Rol het deeg uit op een vel aluminiumfolie en leg het 20 minuten in de ijskast.
- Cheesecake massa: meng de margarine en de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de eierdooiers één voor één toe terwijl u blijft roeren.
- Klop de eiwitten tot schuim.
- Voeg de kwark, het eiwitschuim en de pudding toe.
- Leg het deeg in een middelgrote bakvorm (ongeveer 30 cm doorsnee), die u vooraf hebt ingevet met margarine en waarin u op de bodem broodkruimels hebt gestrooid.
- Giet de cheesecake massa op het deeg en leg er enkele bosbessen bovenop. Laat gedurende 1 uur bakken.
