use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Crumble Appel met Twist
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Crumble Appel met Twist

Crumble Appel met Twist

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • Basiscrumble:
  • 225 g bloem
  • 125 g rietsuiker,
  • 175 g Solo (gekoeld)
  • 60 g gepelde hazelnoten
  • Fruit:
  • 3 appels
  • 30 g suiker
  • citroenzeste
  • 1 citroen, het sap
  • vanillestok
  • 30 g gedroogde veenbessen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereiding basiscrumble:
  2. Doe de bloem en de rietsuiker in een kom. Voeg de koude in blokjes gesneden Solo toe en kneed met je hand alle ingrediënten door elkaar tot een losse kruimelige structuur.
  3. Hak de noten grof en voeg ze bij de crumble. Zet even opzij.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C
  5. Bereiding fruit:
  6. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes.
  7. Schraap de zaadjes van de vanillestok en meng samen met de suiker onder de appels.
  8. Voeg de gedroogde veenbessen toe en wat citroenzeste en citroensap voor extra frisheid.
  9. Hussel alles goed door elkaar en schep het fruitmengsel in een vuurvaste schotel.
  10. Strooi de crumble royaal over de appels en schuif de schotel in de oven.
  11. Gebruik je een grote schotel, dan mag de crumble 30-35 minuten bakken tot deze goudbruin kleurt.
Deze crumble met nootjes is ook lekker bij het ontbijt. Bak de crumble apart af, laat hem afkoelen en verbrokkel de crumble. Lekker als krokante afwerking van je yoghurt!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.