use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
nagerecht

Crumble Aardbei-Amandel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd40 min
  • Porties
     
    6 porties
recipe image Crumble Aardbei-Amandel
  • Basiscrumble:
  • 225 g bloem
  • 125 g rietsuiker
  • 175 g Solo (gekoeld)
  • 1 handvol geschaafde amandelen
  • Fruit:
  • 500 g aardbeien
  • 50 g griessuiker
  • Optioneel:
  • 100 g amandelpoeder
  1. Bereiding basiscrumble:
  2. Doe de bloem en de rietsuiker in een kom. Voeg de koude, in blokjes gesneden Solo toe en kneed met je hand alle ingrediënten door elkaar tot een losse kruimelige structuur.
  3. Voeg er op het laatste de amandelschilfers bij en meng ze kort onder de crumble. Zet even opzij.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C
  5. Bereiding fruit:
  6. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en leg de aardbeien in vuurvaste individuele potjes. Snijd ze eventueel doormidden als ze te dik zijn.
  7. Overstrooi de aardbeien met de suiker. Je kan eventueel ook wat amandelpoeder toevoegen. Dat zorgt voor wat extra smaak en binding.
  8. Bedek de aardbeien met een flinke laag van de crumble.
  9. Zet de potjes in de oven en laat 30 minuten bakken tot de crumble goudbruin kleurt.
  10. Haal de potjes uit de oven en laat afkoelen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.