Mag het wel eens iets anders zijn dan vlees op je rooster? Met deze reeks tips in het achterhoofd zorg je voor een geslaagde visbarbecue!

 • Welke vis, schaal- en schelpdieren zijn geschikt voor de barbecue?
  Kies bij voorkeur stevige vissoorten: sardines, zalm, forel of dorade bijvoorbeeld. In je supermarkt vind je ook een ruim assortiment scampi's, langoustines en mosselen die uitermate geschikt zijn om mee uit te pakken op je barbecue. Niet veel tijd? Kies dan voor gebruiksklare visspecialiteiten zoals minivissteaks, gemarineerde filets voor papillotten of vismerguez.
 • Vis grillen, hoe doe je dat?
  Vis heeft niet lang nodig om te garen op de barbecue. Grill hem kort aan beide kanten boven de witgloeiende kolen. Leg hem in een geperforeerd schaaltje of op een stuk aluminiumfolie. Zo bescherm je hem tegen de hitte en vermijd je dat hij aan de barbecue kleeft.
 • Zo maak je de perfecte papillot
  Vis in papillot klaarmaken op de barbecue is niet moeilijk. Neem altijd een strook folie die drie keer zo lang is als het stuk vis dat je wilt bereiden. Leg het met de niet-glanzende kant op tafel. Zo zit de matte kant straks aan de buitenzijde van je papillot en neemt ze de hitte van de barbecue het beste op. Bestrijk de glanzende zijde tot enkele centimeters van de rand met wat Solo vloeibaar. Leg er dan je stuk vis bovenop, samen met je aromaten (verse kruiden, fijngesneden groentjes, grof zeezout, ... ). Vouw de randen van de papillot goed dicht als een zakje en leg ze op het rooster. De gaartijd hangt af van vissoort en de dikte van het stuk vis.
 • Welke vis smaakt top in papillot?
  Zalmforel en kabeljauwfilets zijn superlekker in papillot, samen met een scheutje droge witte wijn, wat verse tuinkruiden en fijngesneden groente - en een kneepje Solo vloeibaar voor de smaak natuurlijk!
 • Sardines om vingers en duimen bij af te likken
  Borstel ze vooraf lichtjes in met Solo vloeibaar en leg ze in hun geheel op de rooster, met kop en staart. Opdienen met een snuifje grof zeezout. Da's zalig peuzelen!
 • De truuk met de visbrochette
  Een visbrochette? Dat kan. Maar leg eerst een stuk aluminiumfolie op het rooster en smeer de visbrochettes lichtjes in met Solo vloeibaar. Als je je brochetten zelf samenstelt, week dan je houten satéprikkers vooraf een kwartiertje in koud water. Dat voorkomt dat het onbedekte gedeelte van de prikkers verbrandt tijdens het grillen.