Is je nieuwsgierigheid geprikkeld door de nieuwste hype in dessertland? Met onze tips tover je in een handomdraai lekkere mug cakes tevoorschijn!

Mug cakes zijn niet alleen uiterst lekker, ze zijn ook bijzonder handig. Net omdat ze zo snel klaar zijn, kan je ze klaarmaken als het jou past. Krijg je onverwachts bezoek over de vloer en wil je je gasten toch een lekker dessert voorschotelen? Dan zijn mug cakes de ideale oplossing.

Om mug cakes te maken heb je enkel een mok en een microgolfoven nodig. Dat is dus flink wat afwas uitgespaard. En wat nog leuker is: er bestaan wel duizend variaties, zodat je steeds iets nieuws kan uitproberen!

MUG CAKE MAKEN

Wat heb je nodig om mug cakes te maken? De basisingrediënten zijn steeds dezelfde: eieren, suiker, zelfrijzende bloem en Solo. Voor de juiste verhoudingen en lekkerste variaties kan je terecht op de pagina met onze recepten voor mug cakes. Met behulp van een mok en een microgolfoven tover je deze ingrediënten in geen tijd om tot een lekkere mug cake!

TIPS VOOR GESLAAGDE MUG CAKES

  • Eén ei is te veel voor één mug cake. Maak dus beter meteen twee mug cakes. Je kan proberen om een ei in twee te verdelen, maar dat zorgt meestal voor een knoeiboel in de keuken. Het is dus makkelijker om met één ei meteen beslag voor twee cakes te maken. Dat is meteen ook dubbel zo lekker!
  • Hoe groter je mok, hoe beter. De mug cakes rijzen razendsnel en je wilt liefst geen overstroomde cake uit je microgolf schrapen. Doe je mok dus nooit meer dan halfvol.
  • Stel je microgolfoven van 1000 watt in op 3 minuten. Een microgolfoven van 700 watt stel je in op 4 minuten.
  • Begin eerst met een korte baktijd. Kijk daarna of je mug cake klaar is door op de bovenkant te drukken. Is die nog niet helemaal stevig? Dan bak je de cake best nog een twintigtal seconden langer.
  • Wacht niet tot je mug cake een goudbruin korstje krijgt, want dat zal niet gebeuren. Zo’n korstje komt er pas vanaf 160°C. Zo warm wordt je microgolfoven niet.
  • Sommige mug cakes kunnen een beetje inzakken. Geen nood, ze blijven even heerlijk!