Loopt het water je al in de mond bij de gedachte aan een warme appel crumble? Steek de handen uit de mouwen en ga aan de slag met onze crumble recepten! Een crumble maken is heel eenvoudig. Zelfs de grootste keukenkluns kan het. Met onze tips en tricks tover je in een handomdraai de heerlijkste crumble creaties op tafel. Smakelijk! 

Basisrecept crumble maken

Een crumble maken doe je steeds hetzelfde eenvoudige basisrecept. Om het crumble deeg te maken, gebruik je dezelfde hoeveelheden bloem, suiker en boter (bijvoorbeeld 150 gram van elk). Meng deze ingrediënten samen en kneed het geheel met je vingers tot een crumble deeg. Vul een kom met stukjes fruit en bestrooi het geheel met het beslag. Steek alles 15 minuutjes in de oven op 180 ░ C en klaar is kees! Omdat je het deeg op voorhand kan maken en zelfs kan invriezen, heb je altijd een lekker dessertje achter de hand als je onverwachts gasten hebt.

Ingrediδnten crumble

Het leuke aan een crumble maken is dat je er alle kanten mee uit kan en er eender welke fruitsoort in kan verwerken. Een crumble maken doe je uiteraard het best met vers seizoensfruit, zoals appelen in de winter en aardbeien tijdens de zomermaanden. Heb je echter geen tijd om naar de winkel te snellen, dan kan je ook met diepvriesfruit aan de slag. Dé klassieker bij uitstek is de appel crumble. Smaakt heerlijk bij een bolletje vanille-ijs!

Tips crumble maken

  • Een crumble maken kan ook met verkruimelde koekjes (speculaas, petit beurre...), ontbijtgranen of gemalen amandelen.
  • Harde fruitstukken snij je eerst in stukjes en bak je kort in boter. Voor een heerlijk karameljasje bestrooi je het fruit met wat suiker.
  • Voeg een extra toets aan het crumble deeg door er citroenzeste, kaneel of nootmuskaat bij te doen.
  • Wil je een lekker krokant karamellaagje over je crumble beslag, bestrooi het geheel dan eerst met cassonadesuiker voor je het in de oven steekt.
  • Serveer de crumble met een bolletje ijs, vanillesaus of opgeklopte room, en leg er eventueel wat fruitstukjes bij ter versiering. Smakelijk!