Artikel ***** (1 stem)

Grootmoeders klassiekers voor kerst

’t Is bijna weer zover. Binnenkort mogen we weer met z’n allen aanschuiven aan de feestdis. Maar wellicht sta jij zelf in de keuken om je tafelgasten te trakteren op een heerlijk feestmaal. Wat dat betreft houden wij Belgen van traditie. De klassiekers ‘van de bomma’ doen het nog altijd bijzonder goed tijdens de feestdagen.

Klassiekers met een moderne touch

Rosbief, gevulde kalkoen en lekker sappig varkensgebraad — met een ruime keuze aan groenten én kroketjes — zijn gewoon niet weg te denken van onze feesttafels. Maar als hobbykok geef je er toch graag je eigen twist aan. Zo hoef je eend, fazant of ree niet altijd met de traditionele appel en veenbessen te serveren. Ook vergeten groenten als pastinaak, raapjes of koolrabi passen perfect bij het stevige karakter van wild. Of waarom niet eens de exotische toer opgaan? Een vleugje Indische curry, een scheutje Japanese teriyakisaus of een paar druppels sesamolie geven een heerlijke Oosterse toets aan de Belgische keukenklassiekers. Ideaal om een streepje zon op tafel te toveren tijdens de donkerste dagen van het jaar…

En een toetje? Toe maar!

Hoe lekker en uitgebreid je ook getafeld had, voor oma’s overheerlijke dessert hield je altijd nog ‘een gaatje’ vrij. Een portie chocolademousse, een stevige punt biscuittaart met slagroom of een paar oliebollen op Nieuwjaarsdag gingen er altijd nog wel in. Al was het maar uit eerbied voor alle moeite en liefde die oma erin had gestopt.

Klaar om jouw feesttafel helemaal in het teken van oma’s heerlijke keukenklassiekers te zetten? Maar toch zin om er je eigen draai aan te geven? Laat je dan inspireren door deze 20 feestelijke recepttips, van voorgerecht tot dessert.

20 x feestelijk én hip uit grootmoeders keuken

Voorgerechten

 

Nog extra kookinspiratie nodig voor het grote feest in huis? 

Hier vind je een schitterende collectie makkelijke en originele kerstrecepten!

 

Andere Solo-leden over dit artikel (0)