Een heerlijk en origineel dessert dat weinig tijd in beslag neemt? Dan zit je goed met een crumble! Deze kruimeltaart is een leuke variant op de traditionele taarten die bovendien razendsnel klaar is. Een crumble maken  doe je in een handomdraai dankzij onze makkelijke crumble recepten. Laat je inspiratie de vrije loop en tover originele crumble creaties op tafel!

Waarom crumble?

De heerlijke geur van een vers gemaakte crumble in huis brengt instant gezelligheid met zich mee! De crumbletraditie komt overgewaaid uit Groot-Brittannië, waar de Britten dit heerlijke (na)gerecht al eeuwenlang op tafel toveren. De appel crumble û ook wel Brown Betty genaamd û was trouwens het favoriete toetje van de Amerikaanse president Ronald Reagan. Dit dessert valt dan ook gegarandeerd bij iedereen in de smaak! Mooi meegenomen is dat zelfs de grootste keukenkluns een crumble kan maken dankzij de lage moeilijkheidsgraad van dit dessert. Het proberen waard!

Soorten crumble

Het basisrecept om een crumble te maken is heel simpel. De succesingrediënten zijn steeds boter, bloem en suiker die je bij elkaar doet en kneedt tot een kruimeldeeg. Nadien voeg je het gewenste fruit toe.

De populairste fruitsoorten om in een crumble te verwerken zijn appelen, bessen, perzik, rabarber en pruim. Naast zoete crumbles, die het vaakst geserveerd worden, kan je ook kiezen voor de hartige variant met groente, vlees of vis.

Makkelijk, snel en lekker: met een crumble sla je de bal nooit mis! Ontdek onze verrassende crumble recepten en leer alles over crumble maken.