use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Velouté van knolselder met mascarpone
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Velouté van knolselder met mascarpone

Velouté van knolselder met mascarpone

Zin in vergeten groenten? Deze velouté van knolselder smaakt heerlijk als hapje of voorgerecht. Lekker romig en vullend.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    10 porties

Ingrediënten
 

  • 4 blokjes Knorr kippenbouillon
  • 1 ui
  • 0.5 knolselder
  • 1 dikke aardappel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 1 laurierblad
  • 125 g mascarpone

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Los de bouillonblokjes op in 2 liter kokend water.
  2. Pel en snipper de ui. Snijd de knolselder doormidden en schil hem. Snijd hem in schijven en daarna in blokjes. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
  3. Verhit een kookpot en doe er de Solo vloeibaar in. Voeg de ui toe en pers er het teentje knoflook bij. Laat kort stoven zonder te kleuren. Voeg de knolselder- en de aardappelblokjes toe en stoof ze een vijftal minuten.
  4. Overgiet met de kippenbouillon en voeg het laurierblad toe. Breng aan de kook en draai het vuur op halve kracht. Laat de soep in een twintigtal minuten gaarkoken.
  5. Mix de soep glad met de staafmixer.
  6. Roer er net voor het opdienen de mascarpone door en serveer heet in mini-soepkommetjes of verrines.
Het vruchtvlees van deze vergeten groente kleurt snel bruin na het snijden. Wil je een helderwitte velouté van knolselder, leg je pastinaak dan even in water met wat citroensap.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.