use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zalmrollade met spinazievulling en dilleroomsaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zalmrollade met spinazievulling en dilleroomsaus

Zalmrollade met spinazievulling en dilleroomsaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 500 g spinazieblaadjes
  • 600 g zalmfilet (zonder graten, in één stuk)
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 2 el Solo
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • nootmuskaat
  • 200 ml witte wijn
  • 300 ml kookroom
  • 1 blokje Knorr Bouillon Finesse Groenten
  • 1 el Amora Mosterd van Dijon
  • 1 bosje dille
  • 500 g tagliatelle

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verwijder de steeltjes van de spinazie en was hem voorzichtig. Laat goed uitlekken. Pel de sjalot en snipper hem fijn. Pel het teentje knoflook en pers het.
  3. Verhit 2 eetlepels Solo vloeibaar in een antikleefpan en stoof er de sjalot glazig in. Voeg de knoflook toe en laat kort meestoven. Voeg de spinazie toe en stoof een drietal minuten, tot het volume geslonken is tot ongeveer een vierde. Kruid met peper, zout en wat nootmuskaat. Houd apart.
  4. Geef de zalmfilet een horizontale inkeping en plooi hem open. Kruid met peper en zout en beleg hem met de spinazie. Rol het stuk zalm op en prik het vast met enkele tandenstokers (of bind het op met keukentouw). Leg de zalmrollade in een ovenschaal en leg er nog enkele klontjes Solo op. Schuif de schaal in de oven en laat 20 minuten garen.
  5. Pel de tweede sjalot en snipper hem fijn. Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een sauspannetje en fruit er de sjalot in. Blus met de witte wijn en de room en voeg er het verkruimelde bouillonblokje en een eetlepel mosterd aan toe. Roer goed met de klopper en laat een tiental minuutjes inkoken. Voeg er op het laatste moment 4 eetlepels gehakte dille aan toe.
  6. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Haal de zalmrollade uit de oven en snijd hem voorzichtig in plakjes. Leg op elk bord twee plakjes van de rollade en schik er de tagliatelle bij. Lepel er wat van de dilleroomsaus overheen en serveer meteen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.