use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Varkenshaasje met mosterdsaus, sperzieboontjes met gesmolten tomaat en kroketten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Varkenshaasje met mosterdsaus, sperzieboontjes met gesmolten tomaat en kroketten

Varkenshaasje met mosterdsaus, sperzieboontjes met gesmolten tomaat en kroketten

Varkenshaasje is een van de fijnste stukjes vlees. En toch: zó makkelijk klaar te maken. Zet deze topper op tafel en 't is het altijd een beetje feest!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 varkenshaasje van 800 g
  • 1 el mosterd
  • 200 ml kookroom
  • 200 ml bruine fond of rundsbouillon
  • 1 sjalot
  • 4 el Solo Vloeibaar Light
  • 500 g sperzieboontjes
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • Solo Frituurolie
  • 1 kg aardappelkroketten

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Verhit de Solo frituurolie tot 180 graden in de friteuse. Breng in een diepe pan 2 liter gezouten water aan de kook. Kook hierin de sperzieboontjes in 10 minuten beetgaar. Giet ze af in en vergiet en laat ze schrikken onder koud stromend water (zo blijven ze mooi groen en knapperig).
  2. Snipper de sjalot fijn.
  3. Zet een diepe pan op het vuur, voeg er 2 eetlepels Solo light aan toe en stoof er de sjalot glazig in. Voeg de sperzieboontjes toe en laat ze een drietal minuten meestoven. Voeg als laatste de kerstomaatjes toe en laat ze kort meestoven, terwijl je voorzichtig roert. Neem de pan van het vuur.
  4. Verhit een braadpan en doe er 2 eetlepels Solo light in. Bak het varkenshaasje in 2 minuten aan alle kanten mooi bruin en kruid met peper en zout. Leg het varkenshaasje in een braadslee en zet het een tiental minuutjes in de voorverwarmde oven om verder te garen.
  5. Blus de braadpan met de bruine fond en laat de braadresten van het vlees loskoken. Voeg er de mosterd en de light room aan toe. Laat nog even zachtjes doorkoken en kruid eventueel bij met peper en zout. Neem de pan van het vuur.
  6. Neem het varkenshaasje uit de oven en laat het een minuutje rusten. Snijd het vlees in plakjes (het vlees moet licht rozig en sappig zijn).
  7. Bak in de friteuse 3 kroketten per persoon. Leg op elk bord een lepel groenten, schik er een aantal sneetjes varkensvlees bij en oversaus het vlees. Werk elk bord af met 3 aardappelkroketjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.