Artikel ***** (3 stemmen)

Bakken met kinderen

Een hele bakplaat vol heerlijke chocolademuffins, een ‘sjieke’ Misérableof cakepops? Ontdek onze bangelijk lekkere recepten en handige tips voor kleine en grote zoetebekken. Even overleggen met de jonge bakkers in huis en aan de slag! We kunnen de zalige geur van vers gebak al bijna ruiken...

Eenvoudige recepten voor bakken bakplezier met de kids

Zin in een namiddag bakplezier met de kinderen? Wij selecteerden voor jou een reeks makkelijke bakrecepten die supertof zijn om samen te maken. Dus: handen uit de mouwen en aan de slag!

7 top-tips voor veilig en plezant bakken met kinderen

  1. Leer je kinderen alle ingrediënten kennen door samen het boodschappenlijstje op te stellen. En neem hen mee als je gaat shoppen, zodat ze alles zelf kunnen zoeken in de winkel.Zet alle ingrediënten en materiaal vooraf klaar en weeg samen de juiste hoeveelheden af.
  2. Werk aan een ruim oppervlak dat niet te hoog is, zodat ook de allerkleinsten makkelijk kunnen meehelpen.
  3. Geef niet om een spatje meer of minder. Achteraf ruim je gewoon alles op. Samen natuurlijk!
  4. Stimuleer de creativiteit van je kinderen door hen naar hartelust taarten, koekjes en cupcakes te laten versieren. Gebruiksklare decoratie vind je in de winkel in alle geuren, kleuren, smaken en vormen.
  5. Zoek het niet te ver: met klassiekers als choco, poedersuiker en jam kan je ook heel leuke en lekkere dingen doen.
  6. Volg het recept en laat de kleintjes gerust alles proberen. Steek een handje toe als het wat moeilijk is. Geef uitleg bij alles wat je doet en gebruikt.
  7. Niet vergeten: proeven mag niet… proeven moét! Zo leren kinderen pas écht koken.

Te druk om een kookcursus te volgen? Geen probleem: via toffe interactieve videoreceptenleert Wim Ballieu je stap voor stap hoe je thuis de heerlijkste bakrecepten zelf klaarmaakt.

Andere Solo-leden over dit artikel (0)