Oosters koken in eigen keuken

De Oosterse keuken is een bonte wereld van heerlijke smaken, geuren en kleuren. Ze is rijk en veelzijdig, met smaakpaletten die gaan van zoet tot hartig en van mild tot vurig. Zowat elk Aziatisch land heeft zijn eigen typische gerechten en kooktradities. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen: de ingrediënten die ze in hun gerechten gebruiken zijn vers, knapperig en lekker. Bovendien bevatten ze vaak veel groente wat ook mooi meegenomen is. Aziatische gerechten zijn meestal verrassend eenvoudig thuis klaar te maken.

Wok 'n' roll....koken dat het de pan uit swingt!

Qua kookmateriaal is de wok onmisbaar. Je kunt erin bakken, koken, stoven, stomen en zelfs frituren. In deze diepe pan met ronde bodem worden groenten, vis, vlees en gevogelte al schuddend — kort maar krachtig — aangebakken. Kies daarom een vetstof die bestand is tegen verhitting op hoge temperatuur, zoals Solo vloeibaar. Zo blijven alle smaken en voedingsstoffen van de ingrediënten tijdens het snelle kookproces optimaal bewaard.

Populaire Oosterse smaakmakers

Wie Aziatisch koken zegt, zegt kruiden. Zo kom je de 3 k's — kardamom, koriander en kerrie — vaak tegen in de keukens van China, Indië of Thailand. Maar ook citroengras, kokos en gember zijn ware smaakbommetjes die Oosterse gerechten hun typische karakter meegeven. En wie het graag wat pittiger heeft, kan experimenteren met chilipepertjes, die je in variaties van pikant tot héét, vandaag de dag in elke supermarkt vindt. Te proeven en te gebruiken naar eigen smaak…