Artikel **** (5 stemmen)

Aan de slag met appetijtelijk appelgebak

Cake, taart, crumble of pannenkoeken… redenen genoeg om in je keuken aan de slag te gaan met de nieuwe appeloogst. In gebak is appel zowat de grootste allemansvriend die er bestaat (zeg ‘s eerlijk, ken jij iemand die geen appels lust?). Dus krijg je volk op de koffie? Dan is zelf appelgebak maken een strak plan. Zo heb je een appeltje voor de honger (én de zin in zoet) die om vier uur ‘s middags wel eens de kop durft opsteken.

Welke appels kies je best om te bakken?

Voor het bakken van een lekker smeuïge appeltaart gebruik je best een stevige en lichtzure appelsoort (Jonagold of Elstar zijn een uitstekende keuze, bijvoorbeeld). Maar een zoeter, iets meliger type appel zoals de Braeburn doet het ook prima in appelgebak. Het zoete van die appelsoort kan je perfect in balans brengen door de appelschijfjes in een scheutje citroen- of limoensap te wentelen. Dat is bovendien een slim truukje om te voorkomen dat de gesneden appel verkleurt. 

En maakt appelmoes het mooie weer in je gebak? Dan loont het zeker de moeite om op zoek te gaan naar oudere appelsoorten zoals de goudrenet of Schone van Boskoop. Het resultaat zal om van te smullen zijn!

Wie appel zegt, zegt…

Appel en kaneel. Appel en rozijnen. Appel en calvados… allemaal combinaties die ons al jaren – soms zelfs eeuwen — inspireren om thuis zelf aan het bakken te gaan. Want geef toe: hoe eenvoudig is het om met een minimum aan ingrediënten een lekkere appelcake met een vleugje kaneel te bakken? Zelfs de would-be keukenprins(es) met twee linkerhanden oogst er gegarandeerd succes mee.

Wij kozen voor jou onze 10 favoriete bakrecepten met appel, van supersimpel tot iets minder makkelijk. Maar één ding hebben ze gemeen: ze zijn allemaal even appetijtelijk!

Benieuwd wat voor lekkers je nog zoal met appel kan maken?  Vind hier meer inspiratie.

 

Andere Solo-leden over dit artikel (11)

Gepost door monahen op 15 oktober 2015 om 20u25

Van Facebook gepikt ?! :-) ;-)

Gepost door Solo op 22 oktober 2015 om 16u57

Hoe bedoel je Monahen :-)?

Gepost door Croissant op 27 september 2016 om 01u10

Wat van Facebook gepikt ?

Laad meer reacties