use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Roosvormige appeltaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Roosvormige appeltaart

Roosvormige appeltaart

Wauw! Deze roosvormige appeltaart is er echt eentje om mee uit te pakken. En het is niet eens moeilijk! Perfect om als beginnende bakker flink wat complimentjes te scoren.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 50 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Taartdeeg:
  • 150 g poedersuiker (150 g)
  • 250 g witte bloem
  • 1 groot ei
  • 1 eidooier
  • 180 g Solo Patisserie
  • Vulling:
  • 6 appels
  • 2 tl kaneel (5 g)
  • 125 ml water
  • 1 citroen, het sap
  • Pudding:
  • 1 zakje vanillepuddingpoeder (70 g) (als dit nog niet gesuikerd is, voeg je 2 el suiker (40g) toe)
  • 500 ml melk (tenzij anders aangegeven op de verpakking van het puddingpoeder)
  • 1 ronde taartvorm met een diameter van 30 cm

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C voor een heteluchtoven).
  2. Meng de bloem met de poedersuiker, de Solo Patisserie, het ei en de eidooier en kneed het deeg.
  3. Schil de appels. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in fijne schijven.
  4. Giet het water en het citroensap in een pan. Voeg de appelplakjes toe en warm alles 2 tot 3 minuten op (laat het niet koken, de appelschijven moeten gewoon zacht en buigzaam zijn).
  5. Rol het deeg uit en snijd er een cirkel met een diameter van 33 cm uit. Leg het deeg in de ingevette bakvorm van 30 cm (dan heb je nog 3 cm over voor de randen). Leg de appelschijfjes op die manier dat ze de vorm van een roos aannemen. Om een roos te maken, begin je aan de buitenste rand: leg de appelschijfjes gedeeltelijk over elkaar en buig ze lichtjes in golven. Doe hetzelfde met de andere schijfjes tot in het midden. Op het einde vormen de appelschijfjes een roos. Doe verder op dezelfde manier tot er langs de hele rand van de taart roosjes liggen. Bak de taart ongeveer 40-50 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Terwijl de taart in de oven zit, maken we de pudding. Bereid de vanillepudding zoals aangegeven op de verpakking (als die te dik is, kun je iets meer melk toevoegen).
  7. Laat de pudding wat afkoelen en giet die in het midden van de gebakken taart. Bestrooi de taart met kaneel en poedersuiker. Je roosvormige appeltaart is klaar!
Laat de taart afkoelen op een taartrooster en daarna in de koelkast voor je ze opdient.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.