Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C voor een heteluchtoven).
Meng de bloem met de poedersuiker, de Solo Patisserie, het ei en de eidooier en kneed het deeg.
Schil de appels. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in fijne schijven.
Giet het water en het citroensap in een pan. Voeg de appelplakjes toe en warm alles 2 tot 3 minuten op (laat het niet koken, de appelschijven moeten gewoon zacht en buigzaam zijn).
Rol het deeg uit, gebruik een glas om er cirkels uit te snijden, en leg het deeg in de muffinvorm die is ingevet met Solo Patisserie. Leg de appelschijfjes op die manier dat ze de vorm van een roos aannemen. Om een roos te maken, begin je aan de buitenste rand: leg de appelschijfjes gedeeltelijk over elkaar en buig ze lichtjes in golven. Doe hetzelfde met de andere schijfjes tot het midden van de cupcake. Op het einde vormen de appelschijfjes een roos.
Bak de cupcakes ongeveer 40-50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen en bestrooi ze met kaneel en poedersuiker. Je roosvormige cupcakes zijn klaar!