voorgerecht
Tagliatelle met gamba’s à la plancha
van Jeroen De Pauw
Van deze tagliatelle met gamba's is iedereen onder de indruk: de venkel en het sinaasappelsap geven de pasta een verrassende smaak.
Geef score
Kooktijd45 min
Porties

- 1 pak gamba’s maat 13/15
- Solo Vloeibaar
- 10 cl light room
- 2 venkelknollen
- 4 uien
- 1 teentje look
- 2 bussels pijpajuin
- sap van 2 sinaasappels
- 2 doosjes kerstomaten
- 400 g tagliatelle
- grappa
- 2 bussels verse dille
- olijfolie
- Ontdooi de gamba’s en chartreer ze (verwijder de pel en het darmkanaal).
- Snij de venkel, uien, look en pijpajuinen zeer fijn en bak ze aan in de pan met wat Solo Vloeibaar.
- Blus met het sinaasappelsap en voeg op het einde wat kerstomaten toe.
- Kook de tagliatelle beetgaar.
- Bak de gamba’s in de pan in wat Solo Vloeibaar Light. Zet de dampkap uit en flambeer met de grappa.
- Voeg er de light room aan toe en kruid goed af met peper en zout.
- Meng de gebakken groenten met de pasta en de gamba’s. Voeg er de fijngehakte dille aan toe.
- Werk af met een takje dille en een beetje olijfolie.
